Ombudsmanden slog i sidste uge fast, at der ikke havde været styr på dokumentationen på Mølleskolen i Ry.
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Ombudsmanden slog i sidste uge fast, at der ikke havde været styr på dokumentationen på Mølleskolen i Ry.

Nyheder

Efter Ry-sagen: Nu skal lærerne i Skanderborg have styr på paragrafferne

Efter Ry-sagen besluttede Skanderborg Kommune at sende alle kommunens lærere, pædagoger og skoleledere på kursus i reglerne om dokumentation. Det har givet lærerne større tryghed, mener lærerformand.

Nyheder
FOR ABONNENTER

Hvor mange gange skal et barn glemme en madpakke, før man skal være bekymret? Skal man lave et notat, hvis der har været slåskamp i skolegården? Og hvornår skal en samtale med forældre journaliseres?

Sådanne spørgsmål er ikke helt nemme at svare på, men i Skanderborg Kommune har man besluttet, at alle ansatte på skolerne bliver nødt til både at have styr på paragrafferne og være enige om en fælles praksis. Derfor har 1.000 lærere, pædagoger og skoleledere været på et nyt kursus i reglerne for indberetninger og dokumentation.

Baggrunden for initiativet er den tragiske Ry-sag, hvor en 16-årig dreng i februar 2017 blev overfaldet med en brandbombe. Efterfølgende blev fire drenge dømt for overfaldet.

Alle de involverede gik på Mølleskolen i Ry, og i sidste uge slog Ombudsmanden fast, at skolen forud for forløbet begik »væsentlige fejl« i forhold til reglerne om notat- og journaliseringspligt og reglerne om indberetningspligt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden