Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Merete Riisager (LA) stopper i dansk politik.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Merete Riisager (LA) stopper i dansk politik.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Riisager stopper i dansk politik ved valget

Merete Riisager (LA) har insisteret på at være undervisningsminister på en ny måde. Nu har hun besluttet ikke at genopstille.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har besluttet at forlade dansk politik ved det kommende valg.

I et opslag på Facebook skriver ministeren, at hun savner det virkelige liv uden for Christiansborgs tykke mure.

»Jeg savner at tale med mine børn, mens de laver lektier. Jeg vil se min mand dybt i øjnene. Jeg har lyst til at løse en konkret opgave for nogen, der skal bruge netop det. Jeg vil fordybe mig og glædes. Se de venner, der knap kan huske mig,« skriver hun.

På kant med forligskredsen

Merete Riisager blev valgt ind i Folketinget i september 2011 i Fyns Storkreds.

For mange var det en overraskelse af de større, da hun - en af skolereformens største modstandere - i 2016 blev sat i spidsen for netop folkeskolen.

Selv understreger Riisager, at det har »været et kæmpe ansvar«, som hun »med stor glæde og forventning« tog på sig.

»Jeg har ønsket at forblive tro mod mit udgangspunkt og den viden, jeg har med, og samtidig udvise respekt for alt det, der er. Mit fokus har været den gode undervisning - fagene - men også det gode børneliv,« lyder det fra Riisager.

Hun har insisteret på at være undervisningsminister på en ny måde og har flere gange lagt sig ud med folkeskoleforligskredsen. Blandt andet med forsøget med kortere skoledage på 50 skoler - et forsøg, der satte gang i spekulationerne om, hvorvidt Riisager var ved at underminere den folkeskolereform, hun før sin ministertid undsagde med alle tænkelige versaler. Og et forsøg, som skabte kritik langt ind i regeringsrækkerne, og som satte en debat i gang om forhandlingsklimaet blandt partierne i forligskredsen.

Op til sommerferien indledte Riisager et ideologisk opgør ved at beskylde borgerlige politikere for at have ligget under for rød uddannelsespolitik i årtier.

Det var ikke lykkedes de borgerlige at sætte en dagsorden, der var tydelig nok til at nå ud i klasselokalerne, og derfor skulle uddannelsespolitikken styres i en mere borgerlig retning, mente Riisager.

»Der er ingen tvivl om, at jeg er mere borgerlig end den gennemsnitlige borgerlige undervisningsminister. Jeg er mere blå, end mange måske har været. Det er der ingen grund til at stikke under stolen,« sagde Riisager i et interview med Politiken Skoleliv.

Merete Riisager fortsætter som minister, indtil der senest i juni næste år skal afholdes folketingsvalg.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden