Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rådgivningsgruppe skal kaste kritisk blik på de nationale test

Fremtrædende kritiker er blandt medlemmerne i en ny rådgivningsgruppe, som undervisningsministeren har bedt om at evaluere de nationale test.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har udpeget en rådgivningsgruppe, som skal gå de nationale test efter i sømmene og komme med forslag til forenklinger og forbedringer. Det skriver folkeskolen.dk.

Rådgivningsgruppen består af en række lærere, forskere og repræsentanter for elever, forældre og skoleledere. Blandt medlemmerne er blandt andre professor Jeppe Bundgaard, der har været en kritisk røst i debatten om testene.

Selvom undervisningsministeren ikke selv tilhører kritikerne af de nationale test, ønsker hun at sikre en »kritisk gennemlysning« af testene.

»De trænger i den grad til at blive gennemgået. Men fordelen ved, at vi har sådan et prøvesystem på tværs af folkeskolen er, at vi sikrer en vis minimumsstandard for fagligheden, så hvis der er en skole, der går bag af dansen, så har vi testene til at rejse et rødt flag - selvom testene selvfølgelig ikke tester hele fagligheden i den danske folkeskole,« siger hun til folkeskolen.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden