Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forening: Åbning af nye friskoler skyldes ikke protest mod skolelukninger

Friskoler landet over bliver åbnet med fokus på særlige pædagogiske værdisæt og ikke som erstatning for lukkede folkeskoler, siger forening.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Til skoleåret 2018/2019 åbner fem nye friskoler på landsplan. I flere år har man set, at friskoler er åbnet på baggrund af en skolelukning i lokalsamfundet.

Men ifølge Dansk Friskoleforening ser den tendens ud til at være aftagende, for nu opstår flere og flere friskoler på baggrund af pædagogiske værdier og ikke som såkaldte protestskoler.

Et af de steder, hvor en ny friskole i dag slår dørene op, selvom der ikke er blevet lukket en folkeskole, er i Sæby i Nordjylland.

»Jeg syntes, det kunne være spændende at lave skole på en alternativ måde. De to skoler, der er her i Sæby i forvejen, gør deres arbejde rigtig flot, men det er jo folkeskoler, så metoderne, de laver skole på, er givet fra ministeriets side,« siger Helle Krogsgaard, der er skoleleder og initiativtager bag Sæby Friskole, til DR Nordjylland.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden