Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

24 skoler siger ja til forsøg med sprogprøver i 0. klasse

Lidt over halvdelen af skoler i udsatte boligområder vil efter sommerferien deltage i forsøgsordning med sprogprøver i 0. klasse.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Skoleåret bliver lidt anderledes for børnehaveklasserne på 24 af landets skoler.

24 ud af de 44 skoler i udsatte boligområder, som Undervisningsministeriet har tilbudt at være med i en forsøgsordning med sprogprøver, har nemlig sagt ja tak. Det skriver DR.

Sprogprøverne bliver obligatorisk for alle skoler med mere end 30 procent elever fra såkaldt udsatte områder, hvis der stadig er flertal for det efter næste folketingsvalg. Det er et led i aftalen om parallelsamfund, som regeringen har indgået med støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Aftalen betyder, at eleverne undervejs i skoleåret skal bestå en prøve i dansk. Børnene får fire muligheder undervejs i skoleåret, og hvis de består en af dem, kan de fortsætte i første klasse. De, der ikke består, skal tage børnehaveklassen om.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden