Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfoto.: Katrine Becher Damkjær/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu starter arbejdet med lempede Fælles Mål: »Det er ikke den sværeste øvelse, vi kommer ud i«

Rådgivningsgruppen for Fælles Mål lægger op til mere dialog og større didaktisk frihed i kommuner og skoler. Det vil kræve stærk faglig dømmekraft, men ligger faktisk slet ikke så langt fra den virkelighed, der allerede er, lyder det fra flere parter.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Onsdag var en »glædens dag« i Undervisningsministeriets orangefarvede bygninger midt i København.

Undervisningsministeren sagde det selv i sin indledning, og det blev fint underbygget af de glas med champagne, der var stillet klar på de festdækkede buffetborde. Blandt de medlemmer af rådgivningsgruppen for Fælles Mål, der var til stede, virkede stemningen også boblende; som hos en klasse, der skal lige til at optræde foran resten af skolen sidste skoledag.

»Glædens dag« i Undervisningsministeriet var nu ikke sidste skoledag, men nærmere første arbejdsdag i implementeringen af de anbefalinger om Fælles Mål, som en rådgivningsgruppe har arbejdet på siden efteråret.

Under overskriften »Formål og frihed« skal anbefalingerne sikre, at lempelsen af videns- og færdighedsmålene bliver omsat til reel frihed til at skabe kvalitet i undervisningen ude på skolerne. En opgave, der kræver grundig dialog, stærk professionel dømmekraft og væsentlige justeringer af læringsplatformene, men som måske ikke er så omfattende og svær, som det ellers kan virke, lød det fra både skolefolk og KL.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden