Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoler skal kunne optage musikalske børn ud fra en prøve

Partierne bag folkeskolereformen er enige om at gøre forsøg med elite-musikklasser og integrerede biblioteker permanent.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis børn er særligt dygtige til at spille klaver, give den gas ved trommerne eller tæmme strengene på en violin, skal skolerne kunne optage dem i særlige musikklasser.

Det er partierne i folkeskoleforligskredsen enige om, skriver Altinget.

Siden skoleåret 2014/15 har syv kommuner på forsøgsbasis kunnet oprette særlige talentklasser, hvor eleverne er blevet optaget eller afvist på baggrund af deres musikalske evner.

Den forsøgsordning er et flertal i Folketinget enige om at fortsætte, skriver undervisningsminister Merete Riisager (LA) på sin Facebook-profil.

»Jeg har fået forligskredsens opbakning til at gøre forsøgene permanente, så erfaringerne kan komme alle til gavn - og alle kan gøre brug af frihedsgraderne,« skriver ministeren.

Ud over forsøget med særlige musikklasser er forligskredsen også enige om at fortsætte en forsøgsordning med integrerede biblioteker. Lovforslaget om at gøre de to forsøgsordninger permanente er i høring.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden