Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KL efterlyser penge til eksamener i praktiske fag

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor er pengene? Det spørgsmål stiller KL, efter folkeskoleforligskredsen tirsdag lavede en aftale om at styrke folkeskolens praktiske fag.

Et af initiativerne er, at eleverne skal have et obligatorisk praktisk valgfag i 7. og 8. klasse. Valgfaget kan afsluttes med en eksamen, hvis kommunerne ønsker det. Imidlertid følger der ingen penge med, og det undrer KL.

»Hvis regeringen virkelig ønsker, at man skal have prøve i et fag, så er det nødvendigt med finansiering, hvis det skal blive en realitet alle steder. Det følger ikke med aftalen og vil besværliggøre realiseringen,« siger formanden for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg, Thomas Gyldal Petersen (S), i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over forligskredsens initiativer, men understreger, at der er brug for en yderligere indsats, hvis flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Blandt andet skal ungdomsuddannelserne inddrages mere.

»Det bør ikke kun være folkeskolens ansvar at løfte samarbejdet. Vi havde gerne set, at man forpligtede uddannelsesinstitutionerne til at samarbejde med folkeskolen om at understøtte elevernes læring og trivsel f.eks. via mere praksisnære og anvendelsesorienterede metoder og muligheder for talentforløb,« siger han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden