Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overblik: Det indeholder aftalen om at styrke praksis-fagligheden

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen har indgået en ny aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale og SF om at styrke den praktiske dimension af folkeskolen.

Aftalen indeholder fem hovedelementer:

1. Obligatorisk toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8. klasse

Alle elever skal vælge mindst et toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8-klasse. Alle elever skal tilbydes faget håndværk og design. Desuden kan eleverne tilbydes billedkunst, madkundskab eller musik.

Valgfagene bliver toårige og derfor laves der nye Fælles Mål for billedkunst og musik, som i dag er etårige.

Timerne skal hentes inden for rammerne af den nuværende skoledag.

Skolerne opfordres til at samarbejde med lokale musikskoler/billedskoler om fagene, ligesom regeringen vil undersøge, hvordan erhvervsskolerne i højere grad kan bidrage til de praksisfaglige fag.

2. Prøve i praktisk/musisk valgfag

Partierne bag aftalen mener, at en prøve understreger, at de praktisk/musiske fag er vigtige. Det praktisk/musiske valgfag, som eleverne vælger, skal derfor kunne afsluttes med en prøve i 8. klasse, hvis den enkelte kommune ønsker det.

3. Praktisk projektopgave i 9. klasse

Praksisfagligheden skal styrkes i den obligatoriske projektopgave i 9. klasse, så opgaven som udgangspunkt har et tydeligt praksisfagligt element.

4. Ret til erhvervspraktik i 8.-9. klasse

Erhvervspraktikken skal fremmes yderligere. Derfor får eleverne ret til at komme i erhvervspraktik i mindst en uge i både 8. og 9. klasse. Det vil fortsat være elevens opgave at finde en erhvervspraktikplads.

5. Udviklingsprojekt om praksisfaglighed

Partierne bag aftalen bakker op om, at undervisningsministeren har igangsat et udviklingsprojekt, der dels skal give skolerne inspiration til at styrke de praksisfaglige og erhvervsrettede elementer i undervisningen i folkeskolen, dels skal styrke skolernes samarbejde med erhvervsskolerne.


Punkt 1-4 træder i kraft fra skoleåret 2019/20.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden