Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der er godt fyldt op i klassen for de mere end 5.000 elever, som ifølge en ny opgørelse har mere end 27 klassekammerater. Arkivfoto.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5.000 børn går i klasser med over 28 elever

Tusindvis af elever går i klasser, der sprænger klasseloftet, viser opgørelse.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der skal råbes rigtig mange navne op, før timen kan starte i en række danske folkeskoleklasser.

Mere end 5.000 danske skoleelever går nemlig i klasser med flere end 28 elever, viser et svar fra undervisningsminister Merete Riisager (LA) til Folketingets Undervisningsudvalg.

I svaret opgøres, hvor mange klassekammerater elever fra børnehaveklassen til 9. klasse har i skoleåret 2017/18. Og mens det klart mest udbredte er, at eleverne går i klasser på 22, 23, 24 eller 25 elever, er der flere tusind elever, der ligger helt ude i statistikkens yderpunkter.

3.103 går i klasser med 29 elever, 1.110 går i klasser med 30 elever, og 844 børn går i klasser, hvor der er 30 elever eller flere. Dermed går i alt 5.057 elever i klasser, der er større end klasseloftet på 28 elever.

I den modsatte ende af spektret er der også en række elever, der kan tælle deres klassekammerater på højst to hænder. 6.670 elever går i klasser med mellem seks og 10 elever, og 736 børn har mellem en og fem elever i deres klasse, viser opgørelsen.

6 kommuner overtræder klasseloft

Undervisningsministeren henviser i svaret til en orientering om et tilsyn med elevantallet, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) tidligere på måneden har gennemført.

Af orienteringen fremgår det, at reglerne om maksimalt 28 elever per klasse er overtrådt i 26 klasser fordelt på seks kommuner. Hertil kommer de klasser, der har fået tilladelse til at overskride klasseloftet.

»Styrelsen vil tage kontakt til de kommuner, hvor der umiddelbart ser ud til at være overtrædelse af reglerne om maksimal klassestørrelser, mens et evt. egentligt tematisk tilsyn først vil blive gennemført i 2019,« hedder det i undervisningsministerens orientering.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden