Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Venstre og Dansk Folkeparti: Flere elever skal vurderes uddannelsesparate

Undervisningsministeren vil overveje »interessant« forslag fra Venstre og Dansk Folkeparti om at ændre uddannelsesparathedsvurderingen, så flere elever i 8. og 9. klasse vurderes klar til at tage en uddannelse.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Færre elever i 8. og 9. klasse skal ryge i kategorien »ikke uddannelsesparat,« hvis det står til Venstre og Dansk Folkeparti.

Partierne vil ændre uddannelsesparathedsvurderingen, så flere elever bliver vurderet klar til at tage en uddannelse, skriver Altinget.

»Dem, der får at vide, at de ikke er uddannelsesparate til gymnasiet, skal have at vide, at der er andre uddannelser, som de er parate til. De unge mennesker skal reflektere over, at der er en masse uddannelser, der er lige så interessante, selvom det måske ikke skulle være gymnasiet,« siger erhvervsuddannelsesordfører Marlene Harpsøe (DF) til Altinget.

Som vurderingen foregår nu, skal elever i 8. klasse have karakterer over 4,0 i standpunktskaraktererne for at blive vurderet uddannelsesparate. Søger de mod en treårig gymnasial uddannelse, skal gennemsnittet i alle fag ligge på over 5,0.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden