Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I den nye sprogprøve vil børn får tre forsøg, som kan udvides med et fjerde og en selvbetalt sommerskole.
Arkivfoto: Mads Nissen

I den nye sprogprøve vil børn får tre forsøg, som kan udvides med et fjerde og en selvbetalt sommerskole.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvert 5. barn vil dumpe til ny sprogtest

En stor del af børnene i 0. klasse vil dumpe, når udvalgte skoler skal sprogteste som led i regeringens ghettoplan, viser notat.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når et flertal på Christiansborg indfører sprogprøver i udvalgte børnehaveklasser, er det med forventningen om, at hvert femte barn vil dumpe den første prøve.

Det fremgår af et notat fra de forhandlinger, der i sidste uge førte til en aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Partierne er enige om, at hvis en stor del af børnene på en skole bor i et udsat boligområde, skal alle elever i 0. klasse bestå en sprogprøve, før de kan rykke op i 1. klasse. I alt får børnene tre forsøg, som kan udvides med et fjerde og en selvbetalt sommerskole, før det endeligt bliver besluttet, om barnet skal gå om på grund af sprogvanskeligheder.

»Det er mange børn, der bliver straffet for dårlig integration,« siger Claus Hjortdal, der som formand for Skolelederforeningen er stærkt kritisk over for hele ideen om sprogprøver.

Det kan have negative konsekvenser for børnenes motivation, hvis en stor del dumper den første prøve, siger skoleekspert Andreas Rasch-Christensen, forsknings- og udviklingschef på professionshøjskolen VIA’s afdeling for pædagogik og samfund.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden