Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste


Sydhavnen udbygges i raketfart, og den nye  har hurtigt vist sig at være for lille. Laura Frisenborg Markers på 12 år (i midten) har i løbet af sin skoletid prøvet at gå på en naboskole og i to forskellige pavilloner. Og efter sommer skal en stor del af børnene busse syv kilometer væk. Indtil de igen skal gå i pavilloner.
Foto: Andreas Haubjerg

Sydhavnen udbygges i raketfart, og den nye har hurtigt vist sig at være for lille. Laura Frisenborg Markers på 12 år (i midten) har i løbet af sin skoletid prøvet at gå på en naboskole og i to forskellige pavilloner. Og efter sommer skal en stor del af børnene busse syv kilometer væk. Indtil de igen skal gå i pavilloner.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Kaotisk« situation i København: Efter seks år mangler skolebørn stadig en fast skole

Naboskoler og pavilloner - det er nødløsningerne for Skolen i Sydhavnen, som heller ikke i de næste tre-fire år vil kunne rumme sine elever. Først skal nogle af dem køres i busser syv kilometer væk. Så skal de gå i en ny pavillionskole. Forældre: »Det er kaotisk«

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En skolevej på syv kilometer er måske ikke noget særligt for elever enkeltvis ude omkring i landet.

Men hvad nu hvis det drejer sig om mange skoleklasser i storbyen, der i en stor del af deres skoletid ikke har prøvet andet end at gå på fremmede skoler eller i forskellige midlertidige pavilloner? Og som efter sommerferien skal i gang med endnu en årrække som skolenomader?

Det er virkeligheden for en stor del af eleverne fra Skolen i Sydhavnen i København, som efter nogle år med skiftende skoleadresser fra august skal køres syv kilometer væk til Skolen på Amagerbro på Amager.

Busordningen skal fungere, indtil de sidst på året kan flytte ind i nye (igen midlertidige) pavilloner en halv kilometer væk på det ret øde område Enghave Brygge - op og ned ad et kraftværk samt en metrobyggeplads med masser af tung lastbiltrafik.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden