Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kritik af Riisager for at starte forsøg med sprogprøver

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Socialdemokratiet og SF er utilfredse med, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) nu sætter gang i et forsøg med sprogprøver i 0. klasse på skoler i udsatte områder. Det sker nemlig samtidig med, at forligskredsen er i gang med at forhandle om præcis det samme. Det skriver Jyllands-Posten.

»Det er mangel på respekt for de politiske forhandlinger at køre det her henover hovedet på forligskredsen. Fordi hun ikke kan få sin vilje i kredsen, så går hun ud og laver et forsøg, og det skaber usikkerhed i skolevæsenet,« siger SF’s skoleordfører Jacob Mark til Jyllands-Posten.

Han bakkes op af Socialdemokratiets undervisningsordfører Annette Lind:

»Jeg tror nu ikke, at endnu et forsøg på små 50 skoler løser problemerne. Men det er jo ikke første gang, at hun er mere optaget af symbolpolitik og tomme slag i luften. Vi er optaget af forhandlingerne og løse udfordringerne der,« siger hun.

Merete Riisager har ingen kommentarer til kritikken.

I alt 45 fri- og grundskoler skoler er inviteret til at deltage i forsøget i skoleåret 2018/2019, erfarer Jyllands-Posten.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden