Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere besøgt Rani Hørlyck, som er kendt for at have løftet Søndervangskolen markant i forhold til både karakterer, fravær  og trivsel.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere besøgt Rani Hørlyck, som er kendt for at have løftet Søndervangskolen markant i forhold til både karakterer, fravær og trivsel.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rani Hørlyck: Der er mistillid og »unødig schwung« i regeringens ghetto-stramninger

Der er allerede rigeligt med redskaber til at løfte tosprogede elever. Det mener skoleleder Rani Hørlyck, som har vendt en negativ spiral på Søndervangskolen. Hun frygter, at trusler og straf vil skade samarbejdet mellem skole og hjem.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Unødig schwung.«

Sådan betegner skoleleder Rani Hørlyck de stramninger på skoleområdet, som regeringen lægger op til med sit udspil mod parallelsamfund.

Blandt forslagene er sprogprøver i 0. klasse og mulighed for statslig indgriben over for skoler, der klarer sig dårligt. Men skolerne har allerede de værktøjer, der skal til for at løfte det faglige niveau, mener Rani Hørlyck.

Søndervangskolen i Aarhus, som hun er skoleleder på, har nemlig formået at løfte eleverne, hvoraf 96 procent er tosprogede. Faktisk har skolen forbedret sig, både når det kommer til karakterer, fravær og trivsel.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden