Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

KL inviterer nu lærerne til at genoptage overenskomsforhandlingerne.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Slut med tænkepause: Forhandlinger om lærernes arbejdstid er tilbage på sporet

»Tænkepausen« i overenskomstforhandlingerne er overstået. KL inviterer lærerne til at genoptage forhandlingerne fredag.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kampen om lærernes arbejdstid går nu ind i en ny fase.

Efter at lærerformand Anders Bondo Christensen 9. februar meddelte, at forhandlingerne var gået i stå, har KL nu erklæret sig parat til at genoptage forhandlingerne fredag.

»Der var brug for en tænkepause i forhandlingerne med lærerne. Det er et af de redskaber, som man har i et forhandlingsforløb og er en naturlig del af processen. Nu genoptager vi forhandlingerne og arbejder på at finde en løsning,» siger en af KL's topforhandlere, Steen Christiansen, der er næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg, i en pressemeddelelse.

Lærerne har som absolut hovedkrav ved forhandlingerne at få et sæt arbejdstidsregler, der skal afløse den lov, som blev resultatet af konflikten i 2013.

Det har imidlertid været svært for parterne at finde hinanden, og i weekenden gik de derfor hvert til sit for at tage en tænkepause.

Deadline nærmer sig

Lærernes forhandlinger har stor bevågenhed, fordi samtlige faglige organisationer for de offentligt ansatte i efteråret indgik en såkaldt musketer-ed. Den betød, at organisationerne valgte at sætte deres overenskomstforhandlinger på standby, indtil der kom skred i drøftelserne på lærerområdet.

Og i et forsøg på at bakke lærerne op og lægge pres på KL har de faglige organisationer i det såkaldte Forhandlingsfællesskab besluttet at sætte forhandlingerne på det generelle område på standby.

Dem bliver der nu først taget hul på 17. februar.

»Vi ser frem til at fortsætte forhandlingerne med Forhandlingsfællesskabet. Der er ingen tvivl om, at det bliver svære forhandlinger, men jeg tror på, at vi får landet en aftale,« siger Michael Ziegler, chefforhandler for KL, i pressemeddelelsen.

Parterne forhandler under et betydeligt tidspres. Det er aftalt, at forhandlingerne skal være afsluttet 28. februar, og den dato bliver der ifølge KL ikke rykket ved - til trods for at forhandlingerne flere gange er blevet udsat.

»Vi holder fast i den tidsplan, som er aftalt parterne i mellem og afstemt med udløbet af overenskomsterne. Nu må vi alle arbejde hårdt frem mod målstregen, så vi kan nå at få forhandlet en aftale på plads til tiden,« siger Michael Ziegler.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden