Socialdemokratiet fremlagde mandag et nyt udlændingepolitisk oplæg.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet fremlagde mandag et nyt udlændingepolitisk oplæg.

Nyheder

S vil tvinge privatskoler til at tage indvandrerbørn

Nyheder

Hvis integrationen skal lykkes, så skal der højst være 30 procent tosprogede børn i kommunale vuggestuer, børnehaver og skoler. Sådan lyder et af forslagene i Socialdemokratiets udlændingeudspil, som partiet præsenterede mandag. Det skriver dr.dk.

»Vi siger med det her forslag, at der i landets skoler maksimalt skal være 30 procent tosprogede børn. Det er en forudsætning for, at fællesskabet kommer til at fungere,« siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen ifølge dr.dk.

Det forslag vil betyde, at landets privatejede daginstitutioner og skoler i fremtiden skal tvinges til at tage sin andel af tosprogede børn, betoner S-formanden.

»Hvis ikke det følges op med et krav om, at landets privatskoler – for i fremtiden at få støtte – løfter deres del af ansvaret, så kommer det ikke til at fungere,« siger hun.

Konkret foreslår partiet, at kommunerne skal have anvisningsret til privatskolerne. Men det forslag møder modstand hos Danske Privatskoler. Her medgiver formand Karsten Suhr, at de privatejede skoler skal være med til at løse samfundets problemer, men det skal ikke ske ved tvang.

»Man skal passe på med, at man ikke går på kompromis med det grundlag, der er for at lave frie grundskoler i Danmark. Nemlig at det er forældrenes skoler, og det er forældrene, der vælger, hvor børnene skal gå i skole,« siger han til dr.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Forsiden