Merete Riisager undrer sig over, at Danida har støttet Cekic' bog.
Foto: Jens Dresling/Ritzau

Merete Riisager undrer sig over, at Danida har støttet Cekic' bog.

Nyheder

Riiager kritiserer Özlem Cekics bog om omskæring

»Jeg kan ikke anbefale den,« skriver undervisningsministeren om nyt omdiskuteret undervisningsmateriale om omskæring.

Nyheder

Sjældent har et nyt undervisningsmateriale i folkeskolen vakt så meget debat, som Özlem Cekics nye novelle om omskæring af drenge.

Og nu blander undervisningsminister Merete Riisager (LA) sig også. I en Facebook-opdatering, skriver hun, at hun mener, at bogen »stikker af«.

»Jeg kan ikke anbefale den. Jeg finder det mærkværdigt, at en læsebog til mindre børn, udlægger omskæring af drenge som en festlig begivenhed,« skriver ministeren.

Özlem Cekics novelle indgår i bogen LæseRaketten, der er en gratis bog til elever i grundskolen. Bogen, som allerede er forudbestilt til omkring 178.000 danske elever, er støttet af Danida. Og det undrer Merete Riisager, at Danida har sendt penge efter projektet.

»Mest af alt finder jeg det underligt, at en organisation som Danida, der har til formål at støtte udvikling i tredjeverdenslande - betalt af danskerne - på denne måde blander sig i omskæringsdebatten i Danmark i børnehøjde,« skriver ministeren, som anbefaler skoler at vælge undervisningsmateriale »med flere vinkler«.

Özlem Cekic har selv udtalt, at målet er, at historien skal bidrage til, at voksne på skolen kan tale med eleverne om omskæring, så emnet kan blive »afdramatiseret og afstigmatiseret«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Forsiden