Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Riisager og Pind klar med strategi: Danskerne skal tale flere sprog

Et nationalt center for fremmedsprog skal blandt andet udvikle sprogfagene i grundskolen og på læreruddannelsen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At kunne tale flere sprog er nøglen til at begå sig i en stadig mere global verden.

Det mener regeringen, som afsætter 100 millioner kroner til en sprogindsats, der skal gøre danskerne stærke i andre sprog end engelsk.

Målet er, at flere elever og studerende vælger fremmedsprog ud over engelsk.

Det er oprettelsen af et nationalt center for fremmedsprog, som er strategiens bærende element. Det skal blandt andet udvikle sprogfagene i grundskolen, på ungdomsuddannelserne, på læreruddannelsen og universiteterne.

Samtidig skal sproguddannelserne være fagligt stærke uddannelser, som tiltrækker og fastholder de dygtigste studerende.

»Sprogkundskaber er dannelse for den enkelte. Men hvis vi skal have voksne med gode og brede sprogkundskaber, starter arbejdet hos børnene. Den enkelte elev skal i en tidlig alder inspireres med sprogundervisning af høj kvalitet,« udtaler undervisningsminister Merete Riisager (LA) i en skriftelig kommentar.

Efterspurgt af ervhvervslivet

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) understreger, at store europæiske fremmedsprog har afgørende betydning for Danmarks økonomiske og handelsmæssige samarbejder med andre lande.

Det er nemlig stærkt efterspurgt af erhvervslivet, at elevers og studerendes kundskaber i fremmedsprog styrkes. Det kan for eksempel være ingeniører, der kan tale tysk eller fransk.

»Danmark er et land med 5,5 millioner mennesker i et nærområde med 500-600 millioner. Vi præges af vores omverden, og der er mange steder, hvor engelsk ikke er førstevalget,« siger ministeren.

»Det er vigtigt, at danskere kan begå sig i Tyskland og Frankrig, fordi vi er en oldgammel handelsnation og en åben økonomi,« siger han.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden