0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
/ritzau/Jens Dresling
Foto: /ritzau/Jens Dresling

SF foreslår nu, at skolereformen skal ændres, hvis der kommer et rødt flertal efter næste folketingsvalg.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF-krav til Mette Frederiksen: Skolereformen skal ændres efter valget

Mette Frederiksens forslag om at afskaffe nationale test i de mindste klasser får nu SF til at foreslå, at rød blok justerer reformen, hvis flertallet skifter efter næste folketingsvalg.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

SF lægger nu pres på Socialdemokratiet og resten af rød blok for at ændre folkeskolereformen, hvis partierne får flertal efter næste valg.

Meldingen kommer, efter at Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, i sidste uge foreslog at droppe de omstridte test i 2. og 3. klasse.

»Jeg synes, det er meget positivt, at Socialdemokratiet nu flytter sig. Nu er der en åbning for at diskutere tingene på elevernes, forældrenes og lærernes vegne. Fordi der er alt for meget uro ude i vores folkeskole, og jeg tror ikke, at der kommer ro, før vi får rettet op på fejlene,« siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Står det til SF, skal skoledagen være kortere, der skal indføres et klasseloft på 24 elever, og de nationale test skal fjernes.

»Vi kan se de åbenlyse problemer, der er. Eleverne mistrives med de lange skoledage, klasserne er blevet større og større, og der er et enormt stressræs. Det betyder, at flere folk sender deres børn fra folkeskolen over i privatskolen, og den udvikling vil vi have ændret,« siger Pia Olsen Dyhr.

SF er imidlertid ikke parat til at opsige folkeskoleforliget.

»Det er ikke der, vi er. Men jeg synes, at vi skal tage en alvorlig snak. Nu er der mange, der melder sig i koret om, at der er udfordringer i folkeskolereformen. Så er det altså på tide, at forligskredsen sætter sig sammen. Og jeg synes, at Socialdemokraterne skal sætte sig i spidsen,« lyder det fra SF-lederen.

S afviser forslag

I Socialdemokratiet er der dog ikke megen opbakning til forslaget.

»Vi vil gerne diskutere de nationale test i forligskredsen, for den måde, som vi tester de allermindste elever, er ikke hensigtsmæssig. Men det handler om de nationale test, ikke om reformen,« siger Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind.

Hun understreger, at partiet står på mål for skolereformen, selv om elementer af den ikke fungerer godt nok.

»For os er den vigtigste diskussion ikke skoledagens længde, men dens kvalitet og indhold. Vi ønsker fortsat, at alle elever får en god og varieret skoledag med bevægelse, spændende undervisning og lektiehjælp. En ambition, vi længe har delt med SF,« siger hun.

Hos de radikale opfatter undervisningsordfører Marianne Jelved SF’s forslag som valgflæsk.

»Det er tydeligt, at vi nærmer os et valg med den slags udmeldinger. Når det er sagt, så synes jeg, det er en rigtig god tradition, vi har i Danmark, at vi tager de udfordringer og spørgsmål, der er, op med hinanden i forligskredsen om folkeskolereformen. Det er den måde, man gør som ansvarligt parti,« siger Marianne Jelved i en skriftlig udtalelse.

Selv om Radikale Venstre ikke støtter SF-forslaget, er partiet dog ligesom Socialdemokratiet klar til at møde op i forligskredsen og drøfte indholdet i folkeskolereformen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden