Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
800 skoler deltog i Skolevalg 2017 (Foto: /ritzau/ Mads Nissen)

800 skoler deltog i Skolevalg 2017 (Foto: /ritzau/ Mads Nissen)

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Analyse: Skolevalg virker - eleverne engagerer sig i demokratiet

I begyndelsen af 2017 deltog over 45.000 elever fra 8. og 9. klasse i Skolevalg. En ny analyse viser, at projektet forbedrer elevernes forudsætninger for at engagere sig i demokratiet, forklarer forskeren bag analysen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Jeg vil gerne give jer muligheden for at kæmpe for jeres holdninger. Derfor har jeg indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at der udskrives Skolevalg til afholdelse i Danmark torsdag d. 2. februar.«

Sådan sagde Lars Løkke Rasmussen d. 15. januar 2017, da han i en videotale udskrev Skolevalg. I de følgende tre uger engagerede mere end 45.000 elever fra landets 8. og 9. klasser sig i et undervisningsforløb, hvor eleverne selv arbejdede med politiske problemstillinger, udarbejdede politiske kampagner og mødte politikere og ungdomspolitikere. Forløbet endte med, at eleverne satte deres kryds på samme type stemmesedler, som man ser ved rigtige valg, og valgaftenen blev transmitteret på landsdækkende tv.

Ambitionen med Skolevalg er at styrke elevernes politiske selvtillid og forbedre deres forudsætninger for at engagere sig i demokratiet ved at lære dem om valg, demokrati og politik på en vedkommende og inddragende måde.

Spørgsmålet er, om Skolevalg formår at gøre dette. For at undersøge dette, har jeg gennemført en spørgeskemaundersøgelse med elever, der har deltaget i Skolevalg. Særligt interessant er besvarelserne fra 756 elever, som både har svaret på spørgsmål før og efter Skolevalg. Dermed er det muligt at analysere, om eleverne flytter sig som følge af Skolevalgsforløbet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden