Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto fra ft.dk

Foto fra ft.dk

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Riisager: Intet tilsiger, at folkeskolen får en skrækkelig økonomi

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke grund til at være bekymret for folkeskolens økonomi. Det var budskabet fra undervisningsminister Merete Riisager (LA), da hun tirsdag var i samråd i Folketingets Undervisningsudvalg.

Samrådet var indkaldt af S og SF, som ville have ministeren til at redegøre for, om regeringens økonomiske politik vil føre til færre ansatte i folkeskolen og dermed lavere kvalitet.

Riisager understregede dels, at det ikke er regeringen, men kommunerne, der prioriterer, hvor mange penge der skal bruges på de forskellige kommunale velfærdsopgaver – herunder skolerne, dels at der er meget store forskelle på, hvor mange penge de forskellige kommuner bruger på skolen.

»Der er ikke en 1-1 sammenhæng mellem penge og kvalitet, men det da bemærkelsesværdigt, at hvis man tager den dyreste og den billigste kommune, så koster den dyreste dobbelt så meget pr elev som den billigste. Så stort er spændet,« sagde ministeren og fortsatte:

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden