Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

26 nye frie grundskoler på vej

En lang række nye fri- og privatskoler forventer at være klar til skolestart i august 2018.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jasmin Skole. Den Frie Fakkel. Vejen til Fremtiden.

Det er tre af de i alt 26 nye frie grundskoler, som har oplyst til Undervisningsministeriet, at de forventer at slå dørene op for nye elever efter sommerferien næste år.

De kommende skoler fordeler sig over det meste af landet, og ministeriet vurderer at seks af de 26 skoleinitiativer formentlig har et andet etnisk udspring end dansk. Vurderingen er blandt andet baseret på navnet.

Ifølge ministeriet viser erfaringer dog på, at det kun er mellem en femtedel og halvdelen af de anmeldte skoler, som reelt åbner. Resten kommer af forskellige årsager ikke i gang – for eksempel på grund af manglende elevgrundlag.

En nyoprettet skole skal i det første skoleår have mindst 14 elever og i det andet skoleår mindst 24 elever. Det bliver talt op hvert år den 5. september.

Antallet af anmeldte skoler i perioden fra 2011-2017 har været svingende fra år til år. Tallet toppede i 2014 med 52 anmeldte skoler, mens det sidste år var faldet til 27 skoler. I år er antallet altså faldet yderligere til 26.

Muslimsk friskole lukker

For nogle uger siden blev det offentliggjort, at den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole i København lukker, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har frataget skolen statstilskuddet på over 11 millioner kroner årligt.

Også friskolen Al-Salam Skolen i Odense er i risiko for lukning, fordi den har har så omfattende økonomiske problemer, at tilsynet lægger op til at fratage skolen den årlige støtte fra staten.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden