0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
/ritzau/Joachim Adrian
Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Under skolekonflikten i 2013 fik daværende kulturminister Marianne Jelved (R) »en lodret ordre fra regeringens top.«

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jelved om skolekonflikten: Jeg var nær blevet fyret som minister

Det havde nær kostet daværende kulturminister Marianne Jelved posten, at hun i 2013 erklærede sin støtte til lærerformand Anders Bondo Christensen under lærerkonflikten.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Jeg håber, Anders Bondo vinder.«

Sådan lød den overraskende melding fra daværende kulturminister Marianne Jelved (R) midt under de hidtil mest højspændte forhandlinger om lærernes arbejdstidsregler i marts 2013.

Jelveds opbakning til formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, blev leveret på kanten af lockout og skolelukninger, først under et møde i Den danske Publicistklub, dernæst på en konference på CBS og endelig til et debatmøde på Berlingske - og det skabte stor røre.

Ikke mindst i den radikale partitop, hvor udmeldingen blev opfattet som uacceptabel.

»Det var lige ved, at jeg blev fyret som minister,« siger Marianne Jelved i bogen Søren og Mette i benlås, der handler om skolekonflikten.

»Der fik jeg virkelig én på næsen, og der kom en SMS fra Margrethe Vestager om, at jeg øjeblikkelig skulle dementere den sag. Det var en lodret ordre fra regeringens top,« udtaler Jelved i bogen.

Ordre blev fulgt

Bogen Søren og Mette i benlås, der er skrevet på opfordring af Danmarks Lærerforening, gennemgår forløbet op til de højspændte forhandlinger i 2013 mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening (KL), som ønskede et opgør med lærernes arbejdstidsregler.

Omvendt ønskede lærerne at bibeholde deres overenskomst, og forløbet endte i en 25 dage lang landsdækkende lockout af ca. 67.000 lærere, før regeringen greb ind.

Længe inden da fulgte Jelved ordren fra regeringstoppen, og hun meddelte på sin Facebook-profil, at hendes indlæg skulle opfattes »satirisk.«

»Jeg vil gerne understrege, at det var et satirisk indslag, og man ikke kan drage noget ud af indholdet. Tværtimod vil det være en misforståelse at tage mig til indtægt for dette - der må ikke herske tvivl om, jeg støtter regeringens reform for folkeskolen,« skrev Jelved.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden