Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Arkivfoto:  Kasper Løftgaard / Ritzau foto

Arkivfoto: Kasper Løftgaard / Ritzau foto

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny lov: Nu skal skoler også samarbejde med virksomheder

Fra 1. august skal åben skole også involvere samarbejde med virksomhed og erhvervsskoler.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den åbne skole skal næste skoleår også åbne sig for virksomheder og erhvervsskoler. Det er konsekvensen af en ændring af folkeskoleloven, der blev besluttet i februar, og nu træder i kraft 1. august.

Lovændringen betyder, at personer fra erhvervsskoler og virksomheder med de rette kvalifikationer fremover i begrænset omfang kan undervise i folkeskolens fag. Det skal gøre undervisningen mere praksisfaglig og give eleverne bedre indblik i samfundets forskellige job- og uddannelsesmuligheder.

Det er et politisk ønske at få flere unge til at vælge erhvervsskolerne, og undervisningsminister Merete Riisager (LA) håber, at den nye lov betyder, at eleverne bliver præsenteret for bredden i samfundets uddannelses- og jobmuligheder.

»Virksomheder og erhvervsskoler bør i højere grad tænkes som samarbejdspartnere i tilrettelæggelsen af undervisningen. Simpelthen fordi samarbejdet mellem skolen og virksomhederne kan gøre undervisningen mere konkret og praksisfaglig ved at vise eleverne nogle af de mange muligheder for videre uddannelse og job,« siger hun i en pressemeddelelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden