Arkivfoto:  Kasper Løftgaard / Ritzau foto

Arkivfoto: Kasper Løftgaard / Ritzau foto

Nyheder

Ny lov: Nu skal skoler også samarbejde med virksomheder

Fra 1. august skal åben skole også involvere samarbejde med virksomhed og erhvervsskoler.

Nyheder
FOR ABONNENTER

Den åbne skole skal næste skoleår også åbne sig for virksomheder og erhvervsskoler. Det er konsekvensen af en ændring af folkeskoleloven, der blev besluttet i februar, og nu træder i kraft 1. august.

Lovændringen betyder, at personer fra erhvervsskoler og virksomheder med de rette kvalifikationer fremover i begrænset omfang kan undervise i folkeskolens fag. Det skal gøre undervisningen mere praksisfaglig og give eleverne bedre indblik i samfundets forskellige job- og uddannelsesmuligheder.

Det er et politisk ønske at få flere unge til at vælge erhvervsskolerne, og undervisningsminister Merete Riisager (LA) håber, at den nye lov betyder, at eleverne bliver præsenteret for bredden i samfundets uddannelses- og jobmuligheder.

»Virksomheder og erhvervsskoler bør i højere grad tænkes som samarbejdspartnere i tilrettelæggelsen af undervisningen. Simpelthen fordi samarbejdet mellem skolen og virksomhederne kan gøre undervisningen mere konkret og praksisfaglig ved at vise eleverne nogle af de mange muligheder for videre uddannelse og job,« siger hun i en pressemeddelelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden