Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KL lægger i et nyt udspil op til, at fagene Håndværk og Design og Madkundskab introduceres  i 1. klasse mod 4. klasse i dag.
Foto: Peter Klint

KL lægger i et nyt udspil op til, at fagene Håndværk og Design og Madkundskab introduceres i 1. klasse mod 4. klasse i dag.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt KL-udspil: Sådan får folkeskolen flere til at vælge en erhvervs-uddannelse

Mindst ét praktisk valgfag. Og Madkundskab og Håndværk & Design i indskolingen. Det er nogle af KL's bud på, hvordan folkeskolen kan åbne elevernes øjne for de erhvervsfaglige uddannelser.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fremover kan folkeskolens ældste elever ikke slippe afsted med kun at vælge fransk og spansk som valgfag. De skal mindst vælge ét praktisk valgfag som eksempelvis programmering eller værkstedslære.

I hvert fald hvis det står til KL, som lørdag præsenterede et nyt udspil med en række tiltag, som skal få flere elever til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse efter folkeskolen.

Baggrunden for KL's forslag er, at kun en lille del af de 9. klasses-elever, som i denne uge har været til dimension, begynder på en erhvervsfaglig eller håndværksuddannelse efter sommerferien.

Dertil kommer, at omtrent hver femte unge ikke er i uddannelse eller beskæftigelse, syv år efter de er blevet færdige med folkeskolen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden