Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove/Politiken
Foto: Peter Hove/Politiken

Ifølge Mette Frederiksen er tingene gået i den rigtige retning under Merete Riisager, fordi hun har sat dannelse på dagsordenen og snakker om kundskaber i stedet for snæver, målbar viden.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Portræt: Mens lærere flygter fra folkeskolen, provokerede reformen Mette Frederiksen til at blive og kæmpe

Nogle går til blomsterbinding. Mette Frederiksen bruger sin fritid på at tale om formålsstyret undervising. Vi tegner et portræt af læreren fra Syvstjerneskolen, som er blevet en etableret stemme i skoleverdenen, men som alligevel takkede nej til at sidde i arbejdstidskommissionen. Denne artikel har oprindeligt været bragt 19. juni 2019.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Hej, jeg hedder Mette. Jeg er lærer på Syvstjerneskolen i Værløse. I min fritid blander jeg mig i den pædagogiske debat om skolen. Det lyder kedeligt. Men det er det ikke.«

Det er tirsdag eftermiddag. Mette Frederiksen sidder på en barstol ved et højt mødebord, som står midt i det såkaldte Future Classroom Lab på Københavns Professionshøjskole i Carlsbergbyen og præsenterer sig selv. Bag hende står 3D-printere og summer, alle møblerne er på hjul, og væggene prydes af værktøj, lyskæder og engelske buzzwords.

Mette Frederiksen er her, fordi hun sammen med en håndfuld fagfolk skal give feedback på et projekt, hvor konsulenter fra Center for Læringsmidler har udviklet noget, de kalder ’formålsvisionerne’.

Under den indledende præsentation får en af konsulenterne sagt noget med, at vi har været alt for optagede af fagene de senere år, og at der er behov for at flytte fokus til skolens formål.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden