Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis Troels Borring selv kunne bestemme, tog han en periode mere som formand for Efterskoleforeningen, men efter at han i efteråret fik konstateret en kræftsvulst i baghovedet, har han erkendt, at tiden er inde til andre prioriteringer.

Efterskolernes formand træder af efter 12 år: Nu taler efterskolerne med én stemme

Troels Borring tager afsked med en forening, som ifølge den afgående formand i højere grad taler med én stemme end den forening, han overtog for 12 år siden. Selv om det ikke er alle i baglandet, der har været lige begejstrede for professionaliseringen, er han ikke i tvivl om, at den har været nødvendig.

Navne
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det første store opgør, Troels Borring tog, da han tiltrådte som formand for Efterskoleforeningen for 12 år siden, var at insistere på, at efterskolerne skulle være røgfrie. Det skulle simpelthen være slut med, at en masse unge mennesker lærte at ryge under et halvtag på en efterskole.

Med 2019-briller kan det måske virke som en ukontroversiel udmelding. Ikke desto mindre vakte den harme blandt dele af baglandet. Reaktionen siger ikke alene noget om, at vores forhold til tobak har ændret sig. Den siger også noget om den forandring, Efterskoleforeningen har gennemgået med Troels Borring ved roret.

Efterskoleforeningen har nemlig en lang og stærk frihedstradition, hvor man værner om den enkelte skoles autonomi og giver plads til skolernes indbyrdes forskelligheder. Derfor var det et nybrud, da den nye formand insisterede på, at der var én rigtig rygepolitik.

»Jeg syntes simpelthen, at vi var nødt til at gå ud med en fælles holdning, for lige netop med hensyn til rygning var det ikke et ry, vi skulle have,« siger Troels Borring.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Nysgerrig?

Denne artikel er for Skolelivs abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Skoleliv, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud

Forsiden