Jan Henriksen er formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Foto: Jacob Nielsen/ Ritzau Scanpix

Jan Henriksen er formand for Børne- og Kulturchefforeningen.

Navne

Middelfart fritstiller formand for Børne- og Kulturchefforeningen

Navne

Økonomiudvalget i Middelfart Kommune har på et møde mandag besluttet at fritstille Jan Henriksen fra stillingen som kommunens børne- og ungedirektør.

»Begrundelsen er, at Økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til Jan Henriksen,« oplyser kommunen i en kortfattet pressemeddelelse.

Jan Henriksen er fritaget for arbejdet, indtil byrådet har taget stilling til vilkårene for samarbejdets ophør. Kommunaldirektør Steen Vinderslev oplyser til Fyens.dk, at der er tale om en personalesag, og at han derfor ikke kan gå i detaljer med omstændighederne for fritstillingen.

I modvind om ytringsfrihed

Ud over at være direktør i Middelfart er 49-årige Jan Henriksen også formand Børne- og Kulturchefforeningen.

I den egenskab vakte det opmærksomhed, da han i Politiken Skoleliv i februar frarådede skoleledere at blande sig i den offentlige debat.

»Jeg synes, at det er uklogt. Jeg synes, at det er bedre at tage den dialog, næste gang man har et ledermøde. I bund og grund skal man den sidste dag i måneden se på, hvem det er, der udbetaler ens løn,« sagde Jan Henriksen dengang.

Den melding fik undervisningsminister Merete Riisager (LA) på banen.

»Den udtalelse bryder jeg mig ikke om. Jeg synes, at der ligger en slet skjult trussel i den, og hvis jeg var skoleleder, så ville jeg finde den bemærkning højest ubehagelig,« sagde hun efterfølgende til Politiken Skoleliv.

Jan Henriksen ønsker over for Skoleliv hverken at kommentere fritstillingen, eller hvad den betyder for hans engagement i Børne- og Kulturchefforeningen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Forsiden