0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efterskoleeleverne har været tilbage på skolerne siden maj, men det er ikke alle, der er glade, skriver dagens debattører. Billedet er fra Smededal Efterskole og er taget i 2017.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.skoleliv@pol.dk


Debat: Ikke alle efterskoleelever har fået glæde af genåbningen

På grund af retningslinjer for genåbningen af efterskolerne, følte dagens debattører sig nødsaget til at droppe ud af deres efterskole kort før dimission. De har nu selv arrangeret den sidste del af årets undervisning og lejet en lejlighed, hvor de bor sammen, mens de dyrker elitefodbold.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Torsdag 7. maj modtog alle efterskoleelever den skønne meddelelse omkring genåbningen af efterskolerne.

Vi er fire blandt mange andre efterskoleelever, der efter regeringens pressemøde den dag i maj fik håbet om, at vi kunne vende tilbage til vores hverdag. Men glæden blev desværre afløst af frustration, da det hele pludselig tog en absurd drejning, der har stillet os i et kæmpe ultimatum, og som i sidste ende har betydet, at vi har følt os nødsaget til at droppe ud.

Dagens fire debattører gik på Brøndby Idrætsefterskole, men så sig nødsaget til at droppe ud. Privatfoto.

Vores forstander på Brøndby Idrætsefterskole kunne kort efter, at nyheden om at efterskolerne måtte genåbne slap ud, forklare os, at de nye retningslinjer betød, at det ikke ville være muligt at tage til træning i klub/forening eller ud af huset i formiddags-, eftermiddags- og aftentimerne, når vi kom tilbage på efterskolerne.

Vi er fire unge mennesker, der til dagligt spiller elitefodbold i Brøndbyernes IF på henholdsvis U17 Masterclass og U18DM, og det er for os næsten utænkeligt at skulle blive væk fra vores fodboldklub, mens vores holdkammerater kunne vende tilbage.

Vi stod derfor med det meget svære valg mellem vores fodboldklub og vores efterskole. Det endte med, at vi valgte det første og droppede ud halvanden måned for dimission.

Et år for livet

Vi startede i august 2019 vores rejse på Brøndbys Idrætsefterskole. Det har været et fantastisk efterskoleophold, som har givet os venner for livet og udviklet os personligt. Det er og har været ens for alle, at Covid-19 har stjålet to måneder af 30.000 efterskoleelevers måske bedste år.

Det var hårdt, at det hele sluttede brat i marts. Vores glæde og hverdagsrytme blev afbrudt fra den ene dag til den anden i et kaos, humøret forsvandt, nogle var bange, skuffede og irriterede. Vi glædede os bare til at få lov at vende tilbage. Frustrationerne steg, da nedlukningen blev forlænget med to uger og derefter yderligere en måned. Derfor var beskeden om tilbagevendingen til skolen en kæmpe lettelse.

Derfor føler vi os lidt glemt i debatten om, at efterskolerne har fået lov at genåbne. Det hjalp i hvert fald ikke os

Vi vidste alle, at forholdene ville blive anderledes og skarpe, men vi glædede os virkelig meget til at komme tilbage til den efterskole, der nu var. Derfor var det også en kæmpe mavepuster for os alle fire, da vi læste om de udsendte retningslinjer for vores efterskole.

Kombinationen af træning i klub/forening samt et fuldendt efterskoleophold var ikke en mulighed, og derfor føler vi os lidt glemt i debatten om, at efterskolerne har fået lov at genåbne. Det hjalp i hvert fald ikke os og de andre, der uden tvivl står i vores situation.

En ny dør åbner

Men vi vil ikke pive. Så selv om vi alle fire havde totalt nedtur på, håndterede vi situationen med oprejst pande. Tre dage før skolestart fandt vi fire sammen. Vi knoklede for at finde en løsning. Vi så muligheden for at tage hensyn til vores fodbold, undervisningspligt og samtidig vedligeholde de sociale bånd.

Oven i lærer vi, hvordan man overholder et skrabet budget. Det er en god udfordring, skal vi hilse at sige

Vi har derfor lejet en fantastisk lejlighed på Frederiksberg i fem uger, hvor vi kan hygge os sammen og pleje de sociale bånd, mens vi passer fodbolden. Vi får også undervisning, der bliver varetaget af kvalificerede familiemedlemmer. Oven i lærer vi, hvordan man overholder et skrabet budget. Det er en god udfordring, skal vi hilse at sige.

Det er som sådan endt godt for os, selv om vi gerne ville have været på efterskolen med vores venner. Vi kan sagtens se, at det var en fornuftig beslutning at holde foreninger og efterskoler adskilt gennem skolens briller.

Vi ved, at Brøndby Idrætsefterskole vægter fællesskabet som noget af det højeste. Så selv om vi føler, at vi blev lidt overset, er det okay. Når der lukker en dør, åbner der en ny.

Deltag i debatten – send dit indlæg til debat.skoleliv@pol.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden