0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gorm Branderup
Arkivfoto: Gorm Branderup
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.skoleliv@pol.dk


Kære Lars Krarup, vi beder om svar – og det er faktisk pointen

Hvis magthavere som Hernings borgmester vil nuancere en sag, må de stille op og levere svar.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

29. november kritiserer Hernings borgmester, Lars Krarup (V), i Politiken den »forsimplede mediefokusering« i forbindelse med en sag om skoleopdeling i Herning. Den kritik skal ikke stå uimodsagt.

I Herning har et politisk flertal vedtaget at løse integrationsudfordringer på Herningsholmskolen ved at placere tosprogede børn på en skoleafdeling for sig. I denne uge kom det så frem, at Institut for Menneskerettigheder har klaget til Ligebehandlingsnævnet, fordi instituttet vurderer, at der er tale om ulovlig forskelsbehandling.

Politiken Skoleliv har fulgt sagen siden juni og har gentagne gange – over lange stræk – forsøgt at få borgmester Lars Krarup i tale, men forgæves. Over flere uger i juni forsøgte vi eksempelvis at få et interview med borgmesteren, men han var »fuldt optaget i øjeblikket«.

Heller ikke da vi kom til Herning for at dække sagen, var det muligt for borgmesteren at finde tid. I stedet fik vi svar fra Krarups partifælle, Dorte West, der er formand for Børne- og Familieudvalget i kommunen.

Da vi i sidste uge igen dækkede sagen og lagde oplysninger frem om, at kommunen nu står over for anklager om lovbrud, forsøgte vi naturligvis igen at få svar fra borgmesteren. Men heller ikke denne gang stillede han op.

Vi har en forventning om at kunne stille magthavere til ansvar, når deres førte politik får konsekvenser

Lars Krarup skriver i debatindlægget 29. november, at han ønsker sig en »langt mere nuanceret tilgang til denne sag«.

I og med at Politiken Skoleliv og Herning Folkeblad er nogle af de få medier, der har dækket sagen om Herningsholmskolen, må kritikken især være rettet mod os. Al den stund vi gang på gang har lagt os i selen for at få Lars Krarup i tale og har lagt alle oplysninger i sagen frem, er det imidlertid vanskeligt at se det rimelige i kritikken.

Lars Krarup uddyber, at han ikke har svaret på, hvad der skaber god integration. »Og det er faktisk pointen«, skriver borgmesteren.

Vi har naturligvis ingen forventning om, at magthavere kan forudsige nøjagtigt, hvilke konsekvenser deres førte politik har.

Men vi har en forventning om, at magthavere stiller op og forklarer bevæggrundene for deres beslutninger. Og vi har en forventning om at kunne stille magthavere til ansvar, når deres førte politik får konsekvenser. I dette tilfælde lokal modstand og anklager om ulovlig forskelsbehandling.

Hvis magthavere vil nuancere en sag, må de stille op og levere svar. Det er helt simpelt.

Det eneste, vi beder om, er svar. Og det er faktisk pointen.

Debatindlægget har oprindeligt været bragt i Politiken.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden