Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Uddannelsesdirektør i ZBC, Glenny Hansen, mener ikke, at en flytning af 10. klasser til erhverskoler er ekskluderende.
Foto: ZBC

Uddannelsesdirektør i ZBC, Glenny Hansen, mener ikke, at en flytning af 10. klasser til erhverskoler er ekskluderende.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.skoleliv@pol.dk


Debat: Det er skudt helt forbi målet, at vi ikke kan introducere elever til en gymnasial uddannelse

På ZBC i Næstved studerer 10. klasseelever side om side med elever på erhvervsskoler, og det er netop et bredt udbud og et ungt studiemiljø, som inspirer til fortsat læring, skriver uddannelsesdirektør Glenny Hansen i en replik til formanden for Landsforeningen af 10. klasseskoler.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Formanden for Landsforeningen af 10. klasseskoler, Henning Rasmussen, sætter i Politiken Skoleliv spørgsmålstegn ved, hvorvidt erhvervsskolerne er i stand til at løfte opgaven med at klæde 10. klasseelever på til det samlede udbud af ungdomsuddannelse. Det er en bekymring, der er svær at genkende ude i den virkelighed, hvor 10. klasseeleverne rent faktisk går på en adresse, hvor der også udbydes erhvervsuddannelser.

På ZBC har vi 10. klassecenter side om side med EUD, EUX og HHX på vores adresse i Næstved. Her bliver 10. klasse ikke afslutningen på grundskolen, men opstarten på en ungdomsuddannelse - også de gymnasiale uddannelser. De kommer ind i et studiemiljø, hvor de nemmere kan se sig selv, fordi de hverken er den ældste eller den eneste årgang. De går sammen med jævnaldrende, der enten har valgt en gymnasial eller en EUD-uddannelse.

I forhold til at fastholde de unge i uddannelse og sikre, at de vælger det rette - for dem selv - er det helt afgørende, at de har et ungt studiemiljø, der inspirerer til fortsat læring og lyst til at finde den rette hylde.

Det handler om den enkelte elev

Det er en del af den grundlæggende filosofi hos os, at vi skal sikre de rammer og det miljø, der giver et oplyst grundlag at træffe et uddannelsesvalg på. Det handler ikke om EUD eller en gymnasial uddannelse. Det handler om at klæde den enkelte på til at træffe et valg, der er rigtigt for vedkommende. Netop fordi vi er en skole med et bredt udbud, så har vi den viden og indsigt, der sikrer, at alle uddannelsesmuligheder tænkes ind.

Ingen ungdomsuddannelse er mere værd eller finere end en anden

Når Henning Rasmussen peger på, at en flytning af 10. klasser til erhvervsskoler er ekskluderende i forhold til, at det skal være et valg for alle og kunne åbne døre til alle ungdomsuddannelserne, så er vores erfaringer fra Næstved, at det lige præcis er det stik modsatte.

Vi har syv 10. klasser, der fordeler sig med tre på gymnasielinjen, tre på erhvervsuddannelseslinjen og én klasse på det lovpligtige EUD10-tilbud. At vi ikke kan introducere elever til en gymnasial uddannelse er således skudt helt forbi målet. Faktisk er signalet helt tydeligt: Ingen ungdomsuddannelse er mere værd eller finere end en anden. Det handler om, hvad der er rigtigt for den enkelte.

Deltag i debatten – send dit indlæg til debat.skoleliv@pol.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden