Selv om det er to årtier siden, at Hans Henrik Gaardsøe sidst var lærer, er tiden i klasselokalerne noget af det, han er mest stolt af efter 40 år i sektoren.
Foto: Privatfoto

Selv om det er to årtier siden, at Hans Henrik Gaardsøe sidst var lærer, er tiden i klasselokalerne noget af det, han er mest stolt af efter 40 år i sektoren.

Skoleliv

Pensioneret direktør for 10.000 elever: Min baggrund som lærer har været uvurderlig

Efter 40 år i skolesystemet takker Hans Henrik Gaardsøe af som direktør for Børn og Unge-forvaltningen i Viborg Kommune. Forud ligger årtier som lærer, skoleleder og embedsmand, hvor skolevæsnet ifølge direktøren er blevet mere krævende for børnene og lærergerningen et lønarbejde.

Skoleliv
FOR ABONNENTER

Som den fjerde generation af lærere lå det næsten i kortene for Hans Henrik Gaardsøe, at han skulle ende i skolevæsenet. Men lærergerningen bragte ham over en stilling som skoleleder og til toppen af forvaltningen i Viborg Kommune, hvor han som direktør har været chef for rundt regnet 10.000 elever og 1000 lærere.

Fra starten af året har Hans Henrik Gaardsøe dog skiftet en travl hverdag ud med en tilværelse som pensionist, og han ser her tilbage på et 40 år langt arbejdsliv i skolesystemet.

Hvorfor blev du skolelærer?

»Mine forældre var lærere. Mine bedsteforældre var lærere, og min oldefar var lærer. Så mange af de ting, der er blevet snakket om rundt om spisebordet i min familie, har med lærergerningen og undervisning at gøre. Mit valg om at blive lærer hænger også sammen med, at det er tiltalende at arbejde med børn og børns læring.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv os gratis i 14 dage

Få adgang til Politiken Skoleliv med et gratis prøveabonnement

Ja tak

Forsiden